U bent hier

Logeren bij ons

Wie zelfstandig woont met hulp van anderen (bijvoorbeeld familie), kan bij ons terecht als die hulp tijdelijk wegvalt. Hij of zij kan bijvoorbeeld elke dag bij ons langskomen voor een warme maaltijd of meedoen met de activiteiten in ons dagactiviteitencentrum. Voor een korte periode verblijven in één van onze logeerkamers kan ook.

Wat is logeren in De Kerselaar?

In De Kerselaar kunnen volwassenen met een beperking een korte periode komen logeren. Dat is soms nodig als de ouders of familie, die gewoonlijk de zorg dragen, dit voor een korte periode niet kunnen. Bijvoorbeeld als ze naar het ziekenhuis moeten of op vakantie gaan.

Wat bieden we aan?

Volwassenen met een beperking kunnen verblijven in een logeerkamer in één van de woongroepen van De Kerselaar. Dit kan zowel overdag als ’s nachts, in het weekend en tijdens vakantieperiodes. Als het nodig is, schakelen we de hulp van thuisverpleging in. De logé kan overdag tijdens weekdagen deelnemen aan de activiteiten van het dagactiviteitencentrum.

Hoe gaan we te werk?

We bereiden de logeerdagen zo goed mogelijk voor met een kennismakingsgesprek, een informatiegesprek en eventueel een proefperiode. Tijdens het kennismakingsgesprek leren we elkaar kort kennen. Als er na dit gesprek nog interesse is in het logeeraanbod en wij de gepaste zorg kunnen bieden, plannen we een informatiegesprek. We bekijken de gegevens van de logé en zijn contactepersoon en de geschikte periode voor het verblijf. Ook gaan we na welke ondersteuning nodig is en of er nog bijkomende (medische of andere) informatie nodig is. Het is erg belangrijk dat we de logé zo goed mogelijk leren kennen. Enkele proefdagen of een proefweekend kunnen hierbij helpen. Verloopt dit voor beide partijen goed, dan maken we concrete afspraken. Geef ons de mogelijke logeerdata en -periode zo snel mogelijk door (minimum twee weken op voorhand), zodat we het verblijf goed kunnen voorbereiden.

Info en contact

Wil je graag bespreken welke mogelijkheden er zijn om te verblijven of logeren in De Kerselaar? Contacteer dan:

Sociale dienst

02/6860520
de.kerselaar@telenet.be

o
<
>
1/1