U bent hier

Vrijwilligerswerk

Word vrijwilliger bij De Kerselaar?

Als vrijwilliger kan je heel wat voor De Kerselaar betekenen. Al vele jaren versterken vrijwilligers onze dienstverlening aan personen met een beperking. Zowel bij het bestuur als bij de dagdagelijks werking kunnen we op hen rekenen. De inzet van vrijwilligers versterkt ons professioneel personeelskader.

Vrijwilligers vergroten het sociale netwerk van onze bewoners. Ze nemen deel aan activiteiten met onze bewoners en helpen hen om zich te integreren in de samenleving.

Wat houdt vrijwilligerswerk in voor De Kerselaar?

Afhankelijk van je interesses en talenten kan je als vrijwilliger op verschillende domeinen De Kerselaar ondersteunen. Op weekdagen of in het weekend. Elke week of af en toe. Ben je op pensioen en heb je veel vrije tijd? Of heb je gewoon zin om anderen te helpen? Bij De Kerselaar is er genoeg te doen. 

Wil je graag onze bewoners helpen en hou je van sociaal contact?

Dan kan je onze bewoners helpen om hun individuele vragen of wensen in te vullen of het leven in de woongroep ondersteunen. Of kan je mee een woongroep begeleiden op een binnenlandse vakantie of uitstap. Zonder de inzet van vrijwilligers is een meerdaagse vakantie namelijk niet mogelijk.

Ben je creatief, muzikaal of sportief?

Zet je talent in om een atelier van ons dagactiviteitencentrum of op onze jaarlijkse Vlaamse kermis te steunen.

Of ben je een geboren organisator?

Dan ben jij de geknipte persoon om financiële acties te organiseren ten voordele van De Kerselaar vzw, zoals de jaarlijkse Kerstmarkt of het jaarlijks tweedaagse Mosselfestijn.

Steek je graag de handen uit de mouwen? Heb je groene vingers?

Dan kan je klusjes opknappen in de gebouwen of onze tuin onderhouden. Of onze kok bijstaan in de centrale keuken. Ook op onze feesten zijn alle handen welkom voor, tijdens en na het evenement.

Wil je weten wat we bij De Kerselaaronder vrijwilligerswerk verstaan?

Download dan onze visie op vrijwilligerswerk.

Klaar om als vrijwilliger aan de slag te gaan?

Neem dan contact op met:

Beleidsmedewerker
de.kerselaar@telenet.be
02 686 05 20